Forum | Laatste bericht

NCPN Beheerder, 05-05-10, 14:53, 7 jaren geleden: De zaak Katyn (discussies)
Dit forum zal discussies die we binnenkrijgen via het gastenboek, mails of elders via community-websites, verzamelen en als het nodig is behandelen.

NCPN Beheerder, 05-05-10, 15:02, 7 jaren geleden: Het is een...

Eerste discussiant is de heer Filusch.

Hij meldt ons: Het is een grote schande dat jullie bezig zijn de feiten rondom Katyn te verdraaien. Ik ben fier dat de Polen en de Poolse regering in ballingschap ten tijde van WOII en de Engelse schrijver Louis Fitzgibbon na de oorlog hun best hebben gedaan om de waarheid van de massaslachting te achterhalen. Stalin en zijn consorten waren verantwoordelijk voor de moord op meer dan 20.000 Poolse burgers, de elite, de bloem van een vrij land. Mijn familie in Polen weet wel beter dan die onzin die hier wordt uitgekraamd.

Antwoord van Rik Min: De heer Filusch vraagt naar de bekende weg. We kennen hem van de NRC-website. Daar ging hij nogal tekeer tegen ons standpunt over de rol van de SU in de Tweede Wereld-oorlog. Op 5 mei kunnen en willen we geschiedvervalsing aangaande WO II niet pikken. De heer Filusch wil feitelijk - en dat blijkt als alles wat we over hem weten - samen met de poolse revanchisten de rol van de SU voor en in de WO II minimaliseren en wegdrukken. (Gelukkig zijn de Poolse revanchisten verdeeld. Dat zagen we deze maand o.a. bij de herdenking van Katyn.) Wij communisten zien de rol van de SU in WO II anders dan de heer Filusch. Het Poolse en Finse regiem en de baltische staten-regiems waren voor WO II sowieso fout. De huidige rechtse regeringen, daar, en anderen die in de rechtse koude oorlogs-praatjes zijn blijven steken, zijn bezig WO II op hun manier te herschrijven. Wij doen daar niet aan mee. Wij doen aan waaarheidsvinding en gaan daarom uit van feiten, niet van meningen en al helemaal niet van boeken en artikelen van schrijvers die al door de mand zijn gevallen als revanchisten.


Forum | Omhoog
Omhoog Terug